Промяната на севернокорейския лидер Ким Чен-ун към открита враждебност е тревожна за

...
Промяната на севернокорейския лидер Ким Чен-ун към открита враждебност е тревожна за
Коментари Харесай

Окуражен от Путин: Ким Чен-ун може да организира смъртоносна провокация

Промяната на севернокорейския водач Ким Чен-ун към открита неприязън е тревожна за американските чиновници. Това обаче не значи, че той ще стартира пълномащабна война. Това се споделя в материал на The New York Times от 25 януари.

Неназовани американски чиновници считат, че по-твърдата позиция на севернокорейското управление е " част от скица за провокация " и изказванията му би трябвало да се одобряват съществено. Във Вашингтон обаче няма непосреден риск от война.

Предполага се, че Ким Чен-ун може да нанесе " смъртоносни " удари, с цел да избегне бърза ескалация на спора. Подобни провокации е имало и преди. Тогава имаше жертви измежду военни и цивилни, само че след съвместен обстрел страните не започнаха война.

Американски чиновници подозират, че севернокорейският водач се " усеща поощрен " от засиленото си партньорство с Кремъл. Американските организации обаче не са разкрили съответни признаци, че Северна Корея се готви за военни дейности или огромна война.

Един от неназованите чиновници означи, че доставката на севернокорейски артилерийски снаряди и балистични ракети за Руската федерация също демонстрира, че Ким Чен-ун не е подготвен за война в този момент. Ако планираше огромна военна интервенция, запасите от оръжия щяха да бъдат складирани, а не продадени.

В същото време водачът на Северна Корея евентуално е убеден в способността си да управлява всяка ескалация. Той укрепи военната и дипломатическата си позиция, само че във Вашингтон има подозрения, че ще се осмели да рискува режима. Севернокорейските военни усъвършенстваха производството на балистични ракети с помощта на своите проби, самият Ким Чен-ун откри връзки с водача на Руската федерация Владимир Путин.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: Sky News
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР